Executivul comunitar 'este la curent' şi 'urmăreşte' situaţia pe ruta Mediteranei Occidentale, a adăugat ea despre creşterea valului migrator către Spania. 

Alte surse comunitare au afirmat că premierul spaniol Pedro Sanchez i-a transmis o scrisoare pe acest subiect preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. 

Natasha Bertaud a amintit că, în contextul creşterii numărului migranţilor care vin în Europa traversând Mediterana, liderii europeni au abordat această chestiune la ultimul lor summit din luna iunie, când au 'transmis foarte clar' că UE va sprijin Spania şi alte ţări dacă va fi necesar. 

Purtătoarea de cuvânt a amintit de asemenea că Uniunea Europeană oferă de un deceniu ajutor financiar şi tehnic Marocului, ţara traversată de majoritatea migranţilor care acum ajung în Spania, scrie Agerpres. 

Cu aproape 21.000 de migranţi sosiţi anul acesta, Spania a depăşit Italia ca poartă de intrare clandestină în Europa. Presa din Spania a difuzat sâmbătă seara imagini cu grupuri de migranţi africani ce au debarcat săptămâna trecută direct pe plaje turistice.