Economia spaniolă a crescut în ultimul trimestru, înregistrând a doua astfel de perioadă de relansare, scriu sâmbătă cotidienele spaniole, după ce Banca Spaniei a publicat cifrele potrivit cărora PIB-ul ţării a crescut cu 0,2% între lunile aprilie şi iunie.

Spania are două trimestre de creştere, în ciuda atacurilor de pe pieţe, scrie El Pais, care apreciază că deşi creşterea semnifică o ieşire slăbuţă din criză, ea a permis trecerea cu bine prin perioada de lipsă de încredere datorată crizei din Grecia. PIB-ul creşte cu 0,2% în al doilea trimestru al anului, notează şi cotidianul El Mundo. Publicaţia apreciază că economia a crescut ca urmare a măsurilor de ajutor la cumpărarea de maşini şi majorarea TVA, în vreme ce şi consumul total din gospodării a crescut cu 0,7%.

Şi cotidianul La Razon consideră că relansarea economiei s-a datorat creşterii consumului familiilor spaniole şi apreciază că, astfel, Spania a uitat de recesiune. Pe de altă parte, cotidianul ABC atrage atenţia că deşi economia spaniolă a crescut cu 0,2% între lunile aprilie şi iunie, în ultimele 12 luni a scăzut cu 0,2% – potrivit aceloraşi date ale Băncii Spaniei.