SpaceX, compania de explorare spaţială a lui Elon Musk, a anunţat joi că se va asocia cu Google pentru a furniza servicii de internet de mare viteză şi servicii de informatică la distanţă clienţilor, companiilor şi organizaţiilor, relatează AFP, transmite Agerpres.

Conform termenilor acordului, staţiile de la sol ale sateliţilor Starlink vor fi integrate în centrele de date Google pentru a facilita accesul la cloud (informatică la distanţă) şi la internet.

SpaceX este în curs de lansare a serviciului său de internet prin satelit, care urmează să permită o conexiune de mare viteză fără a trece prin infrastructuri terestre.

”Combinând viteza mare şi latenţa scăzută a Starlink cu infrastructurile şi resursele Google, aceasta va oferi organizaţiilor din întreaga lume conexiunea securizată şi rapidă pe care o aşteaptă”, a declarat Gwynne Shotwell, preşedintă şi directoare executivă în cadrul SpaceX, potrivit unui comunicat.

”Suntem mândri să colaborăm cu Google pentru a oferi acest acces companiilor, organizaţiilor din sectorul public şi multor altor grupuri din întreaga lume”, a adăugat ea.

Urs Hölzle, vicepreşedinte de infrastructură la Google Cloud, a declarat că parteneriatul va asigura organizaţiilor care folosesc reţeaua un ”acces fluid, securizat şi rapid la aplicaţiile şi serviciile de care au nevoie”.

Oferta va fi disponibilă în a doua jumătate a anului 2021

SpaceX şi Google intenţionează ca această nouă ofertă să fie disponibilă în a doua jumătate a anului 2021.

Compania lui Elon Musk aşteaptă aprobarea autorităţilor pentru serviciul său de internet de mare viteză destinat companiilor şi persoanelor fizice prin intermediul reţelei sale de peste 1.500 de sateliţi Starlink.

Compania SpaceX a lansat pe 4 februarie încă 60 de sateliţi în cadrul constelaţiei Starlink, concepută pentru a furniza de pe orbită servicii de internet de mare viteză, transmite Space.com.

O rachetă Falcon 9 cu două trepte a fost lansată de la Space Launch Complex 40 din cadrul centrului de lansări spaţiale de la Cape Canaveral la ora locală 01:19 (06:19 GMT).

După aproximativ nouă minute de la desprinderea de sol, prima treaptă a rachetei a aterizat în siguranţă pe una dintre cele două barje-dronă aparţinând SpaceX şi aflate în Atlantic, în largul coastelor Floridei.

Sursă foto: Pixabay