Lansare cu succes la Centrul spaţial Kennedy din Florida! Compania SpaceX, fondată de miliardarul Elon Musk, a lansat un echipaj cu patru astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională.

Nava Dragon a plecat cu succes către ISS cu patru astronauţi la bord

Lansarea de vineri de la Centrul spaţial Kennedy din Florida a vizat o rachetă cu un echipaj format patru astronauţi la bord, între care francezul Thomas Pesquet. Primele primele minute de zbor către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) s-au derulat bine, transmite agenţia AFP.

Decolarea a fost salutată cu aplauze din sala de control a SpaceX şi a avut loc la ora locală 5:49 (9:49 GMT).

Cel de-al treilea zbor cu echipaj SpaceX care transportă astronauţi ai NASA

Zborul de vineri, 23 aprilie, este cel de-al treilea zbor cu echipaj SpaceX care transportă astronauţi ai NASA după nouă ani de dominaţie americană în faţa rachetelor ruseşti Soyuz.

Cei patru astronauţi ai misiunii Crew-2, pe care îi puteţi vedea şi în fotografia de mai sus, sunt francezul Thomas Pesquet, ce reprezintă Agenţia Spaţială Europeană (ESA), astronauţii americani Shane Kimbrough şi Megan McArthur, precum şi japonezul Akihiko Hoshide, scrie news.ro.

Graţie unei camere instalate în nava Dragon, internauţii i-au putut vedea pe cei patru astronauţi mărturisindu-şi entuziasmul şi aplaudând la intrarea pe orbită,

Andocarea pe Staţia Spaţială Internaţională este programată să aibă loc în mai puţin de 24 de ore.