Te simți obosit? Te doare spatele, nu stai așa cum te-a sfătuit medicul în fața calculatorului? Mun­­cești multe ore la birou? Vrei să te relaxezi? Un drum la spa, un masaj lung, odihnitor sau ju­mătate de oră în jacuzzi, parcă suna ca un cântec trist de care ai nevoie, să-ți țină de cald, în zile plo­ioa­se de toamnă. 

Cu toții știm ce înseamnă să trăiești sănătos. S-au scris zeci, sute, mii, milioane de pagini despre beneficiile fructelor sau legumelor din alimentație și despre importanța mișcării pentru un trup și o minte sănătoasă. S-au scris alte mii despre cât de buni sunt carbohidrații sau cât de mult rău fac. Te obosește și mai tare. Tu ești conștient că te vei îmbolnăvi dacă nu vei schimba anumite lucruri din stilul de viață, însă nu găsești timp. Sau dacă ai timp, nu te-ai decis unde. Și, mai ales, cu ce să începi mai întâi? Să alergi o oră în parc? Să mergi la sală? Să mergi la masaj? La piscină? Iată o listă cu câteva idei de la relaxare pentru weekend:

La Eden Spa, un masaj antistres pornește de la 85 de lei și este recomandat celor care suferă frecvent de dureri de cap și simt că zona cervicală este blocată, însă nu au timp suficient pentru un masaj pentru întreg corpul. Terapia promite să elimine durerea relaxând umerii, gâtul și scalpul. Tot aici, pentru 275 de lei, poți primi un masaj la patru mâini, dedicat celor care suferă de insomnie și oboseală și care au nevoie să-și relaxeze întregul corp. Cum funcționează? Te simți de parcă ai primi două masaje simultan. Și, dacă inițial vei încerca să urmărești mișcările mâinilor celor doi terapeuți, o vei lăsa baltă rapid, fiindcă te vei relaxa atât de tare și te vei deconecta total.
Mintea calmă, pozitivă și în echilibru este esențială pentru o viață armonioasă, iar practicile de Yoga sunt recomandate de specialiști, fiind considerate cele mai eficiente metode de self-management. Tot la Eden Spa, un abonament lunar pentru clasele de Yoga costă 160 de lei, în timp ce prețul pentru o ședință este de 50 de lei. Dacă vrei un curs individual, care este flexibil în contextul în care ora și locația se stabilesc în prealabil, la telefon, acesta costă 150 de lei.

Orhideea Spa este unul dintre cele mai mari centre spa din București. Aici, printre altele, poți testa terapia tradițională japoneză, Yumeiho, care constă într-un ansamblu de procedee terapeutice manual și exerciții fizice complexe, al căror scop este reabilitarea echilibrului, a simetriei și a funcționalității organismului uman. Aici, prețul este de 200 de lei, fără abonament, și durata efectivă de 60 de minute. La același preț, poți opta pentru „back pain treatement“. Un tratament cu nămol aromatic și pietre calde care promite să amelioreze durerile de spate și care constă într-un complex de proceduri: împachetare cu nămol vulcanic aromatic, stimularea ariilor reflexogene plantare corespunzătoare segmentului spate și un masaj terapeutic al zonei dureroase, efectuat cu pietre vulcanice. Durata? 50 de minute.  Tot aici, un masaj la patru mâini costă 250 de lei, pe o durată de 50 de minute. 

 

Se știe, cel mai curat aer se găsește în saline, mulțumită pro­pie­tăților sării, astfel, prin inhalarea aerosolilor sărați activitatea aparatului respirator este realmente îmbunătățită. La Orihdeea Spa, 60 de minute de relaxare într-o baie cu aer puternic ionizat costă 40 de lei pentru adulți, o ședință, 15 lei copii până în 12 ani și 25 de lei copii peste 12 ani. Dar, sunt tot felul de abonamente și oferte, astfel încât să ieși cu un preț avantajos. 

La Belle Maison, inspirit de ritualul antic al filosofilor care, în timp ce își țineau tălpile în apă proaspătă, ritualul băii picioarelor costă 70 de lei și durează 30 de minute. Tot în cadrul acestui Spa, o împachetare cu unt de shea, care va proteja pielea împotriva îmbătrânirii premature, are prețul de 125 de lei și ține 30 de minute, în timp ce un masaj facial cu ulei de argan, de 20 de minute, costă 55 de lei.   

THAIco Spa este o altă oază de liniște și relaxare, unde suntem așteptați de terapeuți asiatici cu experiență în cele mai cunoscute centre spa din Orient. Aici, un masaj cu scoici, terapie cu minerale pentru relaxare musculară, costă 210 lei și durează o oră. La acest tratament se folosesc, ca instrument de masaj, scoicile tigrate. „Scoicile sunt încălzite cu ajutorul unor săculeți de unică folosință. Terapeutul inserează în scoică săculețul cu alge, minerale și kelp uscat, apoi adaugă un activator lichid“, spun specialiștii. De asemenea, masajul vindecător ayurvedic, care folosește uleiuri din ierburi selectate și are rolul de a îmbunătăți circulația sângeului, tonusul, ajutând la relaxare, eliminarea toxinelor și îndepărtarea tensiunii costă 260 de lei pentru o oră sau se poate opta pentru o oră și jumătate la prețul de 340 de lei.