Mai precis, potrivit unei informări transmise Agerpres de către ataşatul pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei României la Madrid, nici soţul sau soţia, şi nici copii (mai mici de 21 de ani sau aflaţi în întreţinere) lucrătorilor pe cont propriu nu au nevoie de autorizaţie de muncă dacă vor să se angajeze. Potrivit explicaţiilor date de Mihaela Nica, este vorba de o extindere obţinută la instrucţiunile de aplicare menţionate.

Clarificările vin după ce, anterior, guvernul spaniol, prin intermediul Ministerului spaniol al Muncii şi Imigraţiei, decisese să modifice instrucţiunile de aplicare a restricţiilor impuse din nou cetăţenilor români, iar potrivit acestor modificări, soţul sau soţia şi copiii sub 21 de ani ai românilor care se bucură de acces liber pe piaţa muncii din Spania nu au nevoie de permise de lucru.

Potrivit reglementărilor de la 22 iulie 2011, românii care vor să muncească în Spania (şi care nu sunt angajaţi, şomeri sau înregistraţi de autorităţile spaniole ca persoane în căutarea unui loc de muncă) au nevoie de un permis, pe care angajatorul trebuie să-l obţină de la Birourile teritoriale pentru străini.

Sursa: Agerpres