Update:

După audierile de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, soțul senatoarei Diana Șoșoacă a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Audierile au durat aproximativ 3 ore după incidentul petrecut în acest weekend în cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă.

Știrea inițială:

Probleme serioase pentru Dumitru Silvestru Șoșoacă, soţul cunoscutei senatoare Diana Șoșoacă.

Dumitru Silvestru Șoșoacă ar putea fi reţinut de procurori pentru ultraj

Luni, 13 decembrie, bărbatul s-a prezentat la Parchetul Sectorului 1 pentru audieri, el fiind acuzat de ultraj. Procurorul de caz doreşte reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Totul s-ar fi întâmplat vineri seara, atunci când la sediul cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă s-a prezentat o echipă de filmare a postului italian Rai Uno. Senatoarea nu a dorit să-i fie filmat biroul, însă reporteriţa ar fi insistat, iar spiritele s-au inflamat.

Diana Șoșoacă a chemat Poliţia la faţa locului, însă, la un moment dat, Dumitru Silvestru Șoșoacă ar fi împins-o pe jurnalista Rai Uno. Unul dintre poliţiştii veniţi la faţa locului a intervenit imediat, iar în busculada ce s-a produs, soţul Dianei Șoșoacă l-ar fi lovit pe poliţist.

Precizările Poliţiei Capitalei

“În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 4.

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Într-un live postat pe pagina sa de Facebook, Diana Șoșoacă a respins acuzaţiile aduse la adresa soţului său.

Incident asemănător şi în luna aprilie. Soţul Dianei Şoşoaca agresa atunci angajaţii Senatului

Nu ar fi pentru prima oară când Dumitru Silvestru Șoșoacă este implicat într-un incident de acest fel.

La jumătatea lunii aprilie, în timp ce senatoarea făcea scandal la Comisia Juridică a Senatului, ea a fost însoțită, păzită și încurajată de soțul ei, care i-a hărţuit şi împins pe angajaţii Senatului.

În timp ce Diana Șoșoacă bloca ușa Comisiei Juridice cu piciorul și țipa că s-a dat ordin să fie bătută, soțul acesteia trăgea de ușă și țipa la cei doi funcționari parlamentari: „A, nu vrei? Dar cine ești tu să vrei sau să nu vrei mă?!”, relata atunci Digi24.

„Încălcați dreptul unui senator să intre într-o încăpere”, țipa și Diana Șoșoacă. „Nu noi”, a răspuns angajatul Senatului.

„Cum nu voi?”, a țipat soțul, după care s-a dus lângă funcționar și s-a împins amenințător în el.

Atunci când a fost întrebată în ce calitate a intrat soțul său în clădirea Parlamentului și participă la incident, Diana Șoșoacă a dat un răspuns grobian, invitând-o pe jurnalista care a pus întrebarea să se ducă cu Dumitru Silvestru Șoșoacă „la o cafea, să își rezolve problemele”.