Drumul, care se va numi "Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești"- București sector 6, Chiajna, ar urma să fluidizeze mai multe trasee din Capitală, susțin specialiștii angajați de Municipalitate pentru a realiza acest proiect.

Astfel, direcția oraș-autostradă ar urma să se racordeze direct la podul Autostrăzii A1 peste calea ferată, direcția A1-bulevardul Iuliu Maniu se menține prin actualul traseu, iar traseul Iuliu Maniu-Autosteada A1 se realizează prin ”desfundarea” actualei rampe a pasajului peste calea ferată și realizarea unei legături la sol cu drumul expres, se specifică în proiectul care are toate avizele ministerelor și semnătura primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Drumul Expres ar urma să aibă, la început,  două benzi pe sens, late de opt metri fiecare.
Acesta va continua de-a lungul canalului Argeș, în zona complexelor comerciale, porțiune în care va avea trei benzi late de 10,5 metri pe fiecare sens de mers, o zonă de separare a sensurilor de mers, lată de trei metri, artere de deservire locală de șapte metri și trotuare ce vor măsura cinci metri fiecare.
Noul drum va trece și peste calea ferată
În ceea ce privește intersectarea drumului expres cu centura Capitalei și cu  calea ferată, specialiștii propun realizarea unui pasaj suprateran care să aibă și ”bretele” la sol, adică drum de coborâre și de urcare pe pasaj.
După șoseaua de centură, drumul expres ar urma să treacă de la partea de nord a canalului (în zona de vest a centurii) pe partea de sud a canalului Argeș (în zona de est a centurii), astfel încât acest drum să fie în totalitate pe teritoriul orașului București.
Pe tronsonul cuprins între Șoseaua de Centură și stația de epurare, drumul va avea trei benzi de circulație pe sens, trotuare late de cinci metri, dar și drumuri locale late de șapte metri.
Se va amenaja și o zonă verde care va avea o lățime de opt metri, se mai precizează în proiect. Citește mai multe pe evz.ro