"S-a încheiat etapa de realizare a tuturor testelor pe care le prevăd normele, legislaţia internă şi internaţională iar rezultatele sunt pozitive", a precizat edilul-şef.

El a adăugat că nu mai sunt necesare alte teste suplimentare iar raportul final va fi depus conform procedurilor Comisiei de recepţie, fiind respectate toate uzanţele legale şi procedurile de expertiză realizate de specialişti şi institute din România şi din străinătate.

"Am dispus, ca primar general, constituirea Comisiei de recepţie la terminarea lucrării, formată din specialişti români de înaltă ţinută profesională şi reprezentanţi ai Primăriei Generale, în calitate de beneficiari ai obiectului", a afirmat Oprescu.

El a spus că această comisie îşi va începe lucrările joi dimineaţă iar la final se va întocmi procesul-verbal, moment în care se poate considera că pasajul îndeplineşte condiţiile tehnice şi de siguranţă a traficului pentru a fi dat în folosinţă.

Potrivit primarului general, lucrarea a fost verificată pe tot parcursul, în conformitate cu legea, de Inspectoratul de Stat în Construcţii, în toate etapele sale determinante, din punct de vedere al calităţii, al respectării proiectului şi tehnologiilor de lucru.

Oprescu a precizat că obiectivul de investiţii Pasajul Basarab are conform contractului o garanţie tehnică de 10 ani asigurată de constructor.

Lucrarea a fost realizată ca proiectare şi execuţie de Astaldi Italia şi FCC Construction Spania.

Pe toată perioada lucrării, firmele executante au fost asistate, în calitate de consultanţi tehnici şi verificatori, de Metrou SA.