”Indiferent de vremurile pe care le trăim, copiii noştri merită să trăiască bucuria sărbătorilor de Moş Crăciun. Astăzi aprindem luminile în Bucureşti şi dăm startul sărbătorilor de iarnă”, a spus Oprescu.
De asemenea, el le-a mulţumit părinţilor care au venit în număr mare cu copiii la această sărbătoare.
În ceea ce priveşte bradul de Crăciun, primarul general declara, la finele săptămânii trecute, că anul acesta bucureştenii vor avea partea de un brad „de bun simţ”.
”Am încercat să nu exagerăm cu nimic, dar eu cred că tărie că pentru câteva momente oamenii trebuie să uite de zăpăceala economică care ne caracterizează, pentru a le crea o stare de bine, chiar dacă binele acesta nu este tocmai bun”, a spus Oprescu.
Potrivit edilului, din punct de vedere financiar costurile de anul acesta pentru iluminatul Bucureştiului de sărbători nu reprezintă nici măcar o treime din sumele pe care le-a avut la dispoziţie în anul 2008.
S-a deschis patinoarul din Parcul Cişmigiu
Duminică seară, în ajun de Moş Nicolae, bucureştenii pasionaţi ai sporturilor de iarnă au participat la deschiderea patinoarului din Parcul Cişmigiu.
”Îi aşteptăm în Parcul Cişmigiu pe toţi cei care sunt pasionaţi de acest sport, urmând ca peste o săptămână să deschidem patinoarele din parcurile Tineretului, Unirii şi Herăstrău”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.
Pentru biletul de intrare pe patinoar, preţul este de 10 lei, de luni până joi, iar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică vizitatorii vor achita 15 lei. Toţi cei care vor dori să închirieze patine vor plăti 10 lei pentru un program de două ore.
Vizitatorii vor putea să se relaxeze patinând, de luni până joi şi duminică, începând cu ora 10.00, până la orele 21.00 (program de două ore cu pauză de o oră), iar vineri şi sâmbătă de la ora 10.00 la 24.00. În timpul săptămânii, de luni până vineri, pentru primele două ore de program, de la 10.00 la 12.00, intrarea va fi gratuită pentru toate categoriile de public.
Tot duminică, Primăria Municipiului Bucureşti a deschis primele două târguri de Crăciun, în Centrul Istoric, pe strada Lipscani, şi în Parcul Cişmigiu. Acestea vor funcţiona până pe data de 3 ianuarie, bucureştenii putând cumpăra produse tradiţionale, decoraţiuni şi suveniruri. Un alt târg va fi deschis până pe 26 decembrie în Piaţa George Enescu.
Sursa: Agerpres