Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a venit cu un nou anunţ extrem de important. Acesta a spus că mai sunt 2.326 de clase la nivel naţional care funcţionează în sistem online, în urma unor depistării de cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, dintr-un total de 136.000 de clase.

Elevi blocaţi de pandemie

„Sunt 2.326 de clase care funcţionează în online dintr-un total de 136.000 de clase. Şcolile funcţionează după scenariul localităţii, nu după scenariul judeţului este un element important.

Într-adevăr au fost introduse focarele în rata de infectare, însă nu sunt influenţe majore în oraşele mari şi de talie medie, sunt influenţe majore în localităţile cu un număr redus de locuitori.

Din păcate vedem un trend ascendent al ratei de infectare, lucru care sigur că este îngrijorător dar din perspectiva educaţiei ne gândim îndeosebi la acele şcoli care acum funcţionează în scenariul galben în care elevii claselor a VIII-a şi a XII-a pot merge la şcoală şi odată cu intrarea în şcenariul roşu, peste trei la mie rata de infectare, nu vor mai putea merge conform regulilor actuale la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara la Antena 3.

El a menţionat că vineri au fost confirmaţi cu noul coronavirus 110 elevi şi 78 de cadre didactice, iar joi fuseseră 45 de elevi şi 12 angajaţi din personalul din învăţământ.