Andrew House a adăugat că grupul japonez a primit deja un milion de precomenzi pentru noua consolă, care va fi disponibilă în 32 de ţări din întreaga lume în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului.

"Răspunsul pe care l-am primit a fost unul incredibil", a declarat Andrew House cu ocazia Gamescom 2013, cel mai mare salon european de jocuri video, organizat la Koln, Germania.

Grupul Sony a anunţat încă din luna iunie că PlayStation 4 (PS4) se va comercializa la un preţ de 399 de dolari, cu 100 de dolari mai puţin decât tariful de 499 de dolari solicitat de Microsoft pentru ultima sa consolă, Xbox One. Pe piaţa din Europa PlayStation 4 se va comercializa la un preţ de 399 de euro.

PlayStation 4 se vrea o platformă de divertisment pentru întreaga familie, combinând video, muzică, televiziune şi jocuri. În acest sens, PS4 va fi lansată la pachet cu oferte speciale de servicii de video şi muzică de la Sony Unlimited.

În pofida lansării de noi produse cei trei mari producătorii de console de jocuri video (Sony, Nintendo şi Microsoft) se confruntă cu o concurenţă din ce în ce mai mare din partea dispozitivelor mobile. Potrivit analiştilor, tabletele şi smartphone-urile controlează aproximativ 10% din piaţa de 80 de miliarde de dolari a jocurilor video iar în câţiva ani vor fi la fel de perfomante ca actualele console.
Sursa: Agerpres