Noul PS3 va fi disponibil în România în două versiuni: modelul cu HDD de 500 GB va veni la pachet cu jocul FIFA 13, începând cu 28 septembrie la preţul recomandat de 1.369 lei, în timp modelul cu memorie flash de 12 GB va debuta în magazine pe 12 octombrie la preţul de 1.049 lei.

Având o arhitectură interioară regândită, dimensiunile şi greutatea noului PS3 au fost reduse cu peste 50%  faţă de prima consolă PS3 cu HDD de 60 GB şi cu aproximativ 20%, respectiv 25%, faţă de modelul actual de PS3. Prin introducerea unui capac glisant, noul PS3 îşi păstrează design-ul caracteristic, neted şi curbat, care se potriveşte perfect în orice colţ de gaming.     

Cu o capacitate de stocare extinsă la 500 GB, utilizatorii pot salva pe noul model cu HDD intern mai mult conţinut digital, indiferent că vorbim de jocuri, muzică, fotografii sau clipuri video. În acelaşi timp, modelul cu memorie flash de 12 GB oferă oportunitatea de a încerca lumea PlayStation la un preţ accesibil. Utilizatorii îşi pot extinde capacitatea de stocare a noului model de 12 GB prin conectarea unui HDD de 250 GB dedicat, care va fi lansat concomitent cu noul PS3. SCE va lansa şi o serie de alte noi accesorii pentru a răspunde la diversele nevoi ale utilizatorilor, inclusiv un suport vertical care oferă mai multă flexibilitate în expunerea consolei .
De la lansarea PS3-ului în noiembrie 2006, datorită contribuţiei dezvoltatorilor şi publisher-ilor, există deja peste 3.300 de titluri disponibile în format BD, iar numărul jocurilor PS3 disponibile în format digital a depăşit 4,100*6. SCE Worldwide Studios, alături de alţi publisheri pregăteşte apariţia unor titluri mult aşteptate precum Call of Duty: Black Ops 2 (Activision Publishing, Inc.), Assassin’s Creed III (Ubisoft Entertainment), FIFA 13(Electronic Arts Inc.), PlayStation® All-Stars Battle Royale, LittleBigPlanet Karting, God of War: Ascension (Sony Computer Entertainment).

SCE va continua extinderea platformei PS3 care a intrat în al şaptelea an de existenţă, prin lansarea constantă de titluri atractive şi prin dezvoltarea modelelor de consolă.