26% dintre respondenţi au spus că au fost de mai multe ori plecaţi în străinătate, 21% au afirmat că au fost de câteva ori, iar 14% au declarat că au ieşit din ţară o dată, în timp ce 37% au susţinut că nu au fost în străinătate (2% nu au răspuns), scrie Agerpres.

La întrebarea "când aţi fost plecat ultima dată în străinătate?", 43% dintre subiecţi au răspuns că au fost plecaţi în ultimul an, 31% – în ultimii cinci ani, 11% – în ultimii zece ani, 7% în ultimii douăzeci de ani, 6% – cu mai mult de douăzeci de ani în urmă, iar 2% nu au răspuns.

În privinţa scopului pentru care au fost plecaţi din ţară, 29% dintre respondenţi au susţinut că au fost în concediu, 23% – în vizită la prieteni sau la rude, 16% – la muncă, 12% la cumpărături şi 5% – pentru afaceri.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion multi-stratificat, probabilist, de 1.541 de persoane, de 18 ani şi peste, prin metoda CATI, şi are o marjă de eroare de plus/ minus 2,5% la o probabilitate de 95%. Cercetarea sociologică a fost realizată în perioadă 21 – 24 august, beneficiar fiind ARES.