Rata şomajului din Statele Unite a ajuns, în luna aprilie, la cel mai ridicat nivel din ultimii 25 de ani, fapt ce arată că piaţa muncii va fi unul dintre sectoarele care vor ieşi cu greutate din cea mai gravă recesiune din ultimii 50 de ani, potrivit estimărilor analiştilor Bloomberg.

Rata şomajului în Statele Unite a urcat la 8,9% în aprilie, de la 8,5% în martie. În urmă cu o lună, angajatorii au concediat cel puţin 600.000 de salariaţi.

Estimările analiştilor vin cu câteva zile înainte de publicarea datelor oficiale cu privire la piaţa muncii. Acestea vor fi făcute publice vineri, 8 mai.

De la începutul recesiunii în Statele Unite, în decembrie 2007, 5,7 milioane de persoane şi-au pierdut locurile de muncă, cel mai ridicat nivel de la Al Doilea Război Mondial.

Potrivit estimărilor analiştilor Bloomberg, rata şomajului ar putea ajunge la finele acestui an până la 9,5%, pentru a creşte în 2010 la 9,7%. Acest lucru arată că, deşi recesiunea se va încheia la sfârşitul acestui an, revenirea pieţei muncii va întârzia mult mai mult.