În acest timp, angajaţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Transport a Energiei Termice (RADET) ar putea primi majorări salariale, potrivit unui document semnat între sindicatul instituţiei şi şefii Regiei.

Conducerea RADET, administratorul judiciar al Regiei aflate în insolvenţă – Rominsolv şi reprezentanţii sindicatului SLI Radet au semnat pe 8 februarie un acord care prevede majorarea cheltuielilor de natură salarială cu 30% faţă de anul 2018.

Motivul îl constituie “reducerea decalajelor sociale şi creşterea competitivităţii pe piaţa muncii”, conform documentului consultat de News.ro care a fost semnat de liderii sindicali, şefii RADET şi de firma  de insolvenţă.

“Majorarea cheltuielilor de natură salarială de 30% se va acorda după data aplicării noului tarif aprobat prin Hotărâre de Consiliu General. Modul de alocare a majorării cheltuielilor de natură salarială pe activităţi, meserii şi funcţii se va negocia între părţi, până la data aplicării tarifului”, se precizează în documentul obţinut de News.ro.

Potrivit documentului, până la intrarea în vigoare de majorării cheltuielilor de antură salarială şi implicit după aplicarea noului tarif – părţile semnatare au convenit ca fiecare salariat al RADET să primească în februarie şi martie 2019 un adaos la salariu lunar în sumă brută de 1.030 lei, care “se va calcula proporţional cu timpul de muncă efectiv lucrat”. De măsură ar urma să beneficieze şi cei aflaţi în concediu medical şi de maternitate/paternitate.