Justin Augustin este un influencer de pe TikTok care a postat un video cu soluțiile pe care această practică le dă celor care se luptă cu lipsa somnului. Tehnica este esențială pentru aceste persoane care au nevoie de odihnă pentru a se putea concentra la pericolele care îi așteaptă zi de zi.

”Tehnica a fost creată în armată pentru a ajuta soldații să adoarmă oricând, oriunde, chiar și pe câmpul de luptă când mediul este inconfortabil și zgomotos – somnul pentru un soldat este crucial. Potrivit cercetărilor mele, tehnica a fost creată mai mult pentru piloții de vânătoare care trebuie să fie atenți tot timpul”, a explicat Tiktoker-ul.

Pentru început, cel mai important este scanarea mentală a fiecărei părți a corpului. ”Relaxează-ți mușchii frunții. Ochii, obrajii, mandibula și axează-te pe respirație. Apoi coboară spre gât și umeri.

Asigură-te că umerii nu sunt încordați. Lasă-i cât de jos poți și ține mâinile moi pe lângă corp, inclusiv palmele și degetele” a clarificat acesta despre cum se inițiază calmarea minții înaintea somnului.

Practicile meditației ajută la inducerea somnului

Meditația trebuie să continue, astfel încât, prin autosugestie corpul să înțeleagă ce are de făcut.

”În tot acest timp, imaginează-ți că ești cuprins de o senzație de căldură de la cap până la degetele mâinilor, apoi de la piept până în vârful picioarelor. Acum inspiră adânc și expiră încet, relaxează-ți pieptul, stomacul, coapsele, genunchii, gambele și laba piciorului”, a mai specificat Justin Augustin.

Pentru a-ți elibera mintea de primul inamic al somnului, mai precis, stresul trebuie să faci unele exerciții de imaginație. Senzația de plutire este una dintre cele mai liniștitoare gânduri care îți induc somnul. De aceea pentru a putea adormi mai rapid este suficient să vizualizezi că te afli într-o barcă de mici dimensiuni pe un lac liniștit.

Ca o a doua variantă, te poți gândi și la un hamac care te leagănă calm într-un loc lipsit de zgomote de fundal și lumină puternică.

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You – Petit Biscuit