Anul trecut, în România erau înmatriculate aproape șase milioane de autoturisme. Bucureștiul deținea atunci 17,6 dintre aceste mașini, iar numărul din regiune a crescut constant între 2014 și 2017, scrie Play Tech.

Primăria Capitalei dorește să reducă traficul din București prin decontarea unei sume maxime de 500 de lei pentru combustibil.

Suma va fi oferită locuitorilor din Regiunea de Dezvoltare București-Ilfov (Municipiul București și localitățile din Ilfov) care vor fi de acord să-și împartă mașina cu mai mulți șoferi.

„Schemele de grupare a autoturismelor pot fi integrate în transportul public și încurajează proprietarii de autoturisme să renunțe la utilizarea individuală a vehicului propriu și utilizarea în comun, prin asociere voluntară, și utilizarea la maxim a capacității de transport pentru autoturismul proprietate personală pentru deplasările regulate ale persoanelor care au aceeași direcție de deplasare cu destinația Municipiul București”, a precizat Primăria în legătură cu acest proiect.

De asemenea, primăria îi încurajează pe părinții care au domiciliul în această regiune să folosească autoturismul proprietate personală la comun, pentru a-și duce copii la școală. Sistemul este numit car-pooling și pentru diferite țări ale lumii este deja o normalitate.

Primăria Capitalei mai propune înființarea unui sistem municipal de car sharing care să aibă autoturisme ecologie, electrice sau hibrid, dar și un sistem de bike-sharing cu biciclete electrice. Astfel traficul din Capitală s-ar reduce cu aproximativ 25%.