SunPartner, cu sediul în Aix-en-Provence, nu este prima compania care s-a gândit să folosească energia solară pentru a încărca telefoanele mobile. În urmă cu câţiva ani producători precum Samsung sau Sharp au lansat pe piaţă telefoane mobile care aveau carcase solare, însă acestea nu au prins la public deoarece utilizatorii nu doreau să își pună telefoanele pe masă cu ecranul în jos de teamă să nu piardă vreun mesaj  sau să îşi zgârie ecranul.

Ideea francezilor este să monteze celulele solare pe ecranul telefonului mobil. Aceștia folosesc benzi de celule de film subțiri peste care au adăugat un strat de lentile mici. Francezii spun că prototipul actual are o transparență de 82% însă versiunile viitoare vor avea peste 90%. Compania franceză a înregistrat deja peste 30 de patente pentru această tehnologie. Montarea acestor panouri îi va costa pe producătorii de telefoane doar 2,30 dolari per telefon, potrivit oficialilor francezi.

Această tehnologie nu va înlocui încărcătoarele clasice. Utilizatorii vor fi nevoiți să își încarce în continuare telefoanele de la priză, însă aceste panouri va oferi bateriei o autonomie mai mare cu 20% în regim de utilizare normal.

 SunPartner  este o companie cu 30 de angajați înființată de opticianul Joel Gilbert și omul de afaceri Ludovic Deblois. Ei au afirmat cu lucrează cu trei mari producători de telefoane mobile printre care și Nokia. Ei speră ca primele telefoane cu astfel de panouri să fie pe piață cel mai târziu în 2014.