Hotelul Sofitel din Bucuresti, clasificat la 4 stele, a devenit in mod oficial Pullman, fiind afiliat aceluiasi grup hotelier, Accor.

Dupa ce in 2006 Accor a luat decizia de a repozitiona hotelurile Sofitel pe segmentul de cinci stele, a hotarat ca pe pietele care nu au nevie de o unitate de acest tip Sofitel sa se transorme in Pullman. Astfel, incepand de astazi, hotelul Sofitel din Bucuresti isi deschide portile sub numele de Pullman Bucharest World Trade Center.

Acesta dispune de 203 camera renovate care au absorbit o investitie totala de 500.000 de euro. De asemenea, Pullman cuprinde si 10 sali de conferinta, un amfiteatru cu 350 de locuri cat si spatiul expozitional Worl Trade Plaze de 800 metri patrati.

Pentru a raspunde tipului de clientela business, Pullman Bucuresti dispune de internet WiFi, camere web, fax, scanner, canale TV business si informatii cu privire la sosirile si plecarile curselor aeriene.

Afaceri de 9 mil. euro in 2008

Potrivit lui Alain D’Addio, directorul de marketing al hotelului, Pullman a inregistrat n 2008 o cifra de afaceri de 9 milioane de euro si vizeaza pentru anul in curs mentinerea acestei valori.

Cu toate acestea, gradul de ocupare al Pullman in 2008 a fost de 70%, pentru ca in 2009 sa fie preconizat la 68%. Segmentul business reprezinta aproximativ 80% din gradul de ocupare al hotelului Pullman Bucharest World Trade Center.

„Este greu sa facem estimari in acest moment, mai ales ca in primele doua luni ale anului situatia economica a fost dificila”, a declarat Bruno Vinette, directorul general al hotelului Pullman.

Potrivit acestuia, in luna ianuarie, gradul de ocupare al hotelului a scazut cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul diminuarii traficului de clienti in contextul crizei financiare globale.

Reteaua Pullman numara 32 de hoteluri si vizeaza ca, Incepand cu anul 2009, sa se extinda in 59 de orase in 23 de tari din Europa, Asia, Orientul Mijlociu si America Latina.

Pana in 2015, reteaua va numara peste 300 de hoteluri in toata lumea.

Accor, unul dintre cele mai importante grupuri hoteliere la nivel mondial, opereaza in aproximativ 100 de tari, avand in jur de 150.000 angajati. Cu o experienta de 40 de ani in industria hoteliera, grupul numara printre brandurile sale hoteluri precum: Sofitel, Pullman, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Etap Hotel, Formule 1 si Motel 6. Oferta inglobeaza peste 4.000 de hoteluri cu aproximativ 500.000 de camere.