Prețuri carburanți marți, 1 iulie 2025. Conform datelor furnizate de specialiști, atât benzina, cât și motorina s-au ieftinit cu 9 bani pe litru. Această reducere se aplică tuturor tipurilor de carburanți clasici.
Prețuri carburanți marți, 1 iulie 2025. Benzina și motorina s-au ieftinit cu 9 bani/litru
Astfel, prețurile pentru un litru de benzină standard variază între 7,07 lei și 7,22 lei, în timp ce benzina premium se încadrează într-un interval de preț între 7,68 lei și 7,92 lei pe litru.
Și motorina înregistrează aceleași reduceri de preț. Motorina standard se vinde marți cu prețuri cuprinse între 7,35 lei și 7,44 lei pe litru, iar motorina premium are un preț situat între 7,72 lei și 7,99 lei pe litru.

GPL-ul nu a suferit modificări de preț
În ceea ce privește GPL-ul, acesta nu a suferit modificări de preț. Un litru de GPL se menține în intervalul stabil de 3,43 – 3,57 lei.
Scăderea prețurilor vine în contextul unor fluctuații obișnuite ale pieței și este un semnal pozitiv pentru consumatori, în special în sezonul estival, când cererea pentru combustibil este ridicată datorită vacanțelor și deplasărilor mai frecvente.
Automobilele cu motoare pe combustie rămân mai fiabile decât alternativele electrice
Amintim că automobilele cu motoare pe combustie rămân mai fiabile decât alternativele electrice. Potrivit experților, mașinile electrice se strică tot mai des, iar șoferii acestora rămân pe marginea drumului mult mai frecvent decât cei care conduc mașini pe benzină și motorină.
Dintre cei 30.000 de șoferi care au completat cel mai recent sondaj de fiabilitate What Car, unul din zece (10,9%) a declarat că motorul lor a suferit o defecțiune care l-a făcut imposibil de condus, notează Daily Mail. Sondajul a analizat și reacția șoferilor în funcție de tipul de combustibil al vehiculului. Potrivit acestuia, șoferii de mașini electrice sunt mai predispuși să apeleze la asistență rutieră.
Dintre șoferii mașinilor electrice care au completat sondajul, 16,8% au declarat că mașina lor s-a stricat în ultimele 24 de luni, comparativ cu 10,7% dintre proprietarii de mașini pe benzină. Modelele hibrid (14,1%) și cele diesel (15,4%) au avut o rată statistic mai mică de defecțiuni, arată raportul.
De asemenea, raportul a arătat că, atunci când mașinile electrice întâmpină probleme, e mai puțin probabil ca acestea să fie reparate pe marginea drumului de către o echipă de asistență rutieră. Astfel, șoferii nu își pot continua călătoriile.