Nu de puține ori, șoferii s-au trezit în situația de a nu mai putea folosi mașina o perioadă de timp din cauza accidentelor în care au fost implicați. Asiguratorii nu spun clar și răspicat că într-o astfel de situație, șoferii pot să primească un autoturism la schimb.

Doar 5% dintre șoferii care fac accident în trafic și-au primit banii de la asiguratori pentru decontarea cheltuielilor cu transportul, potrivit statisticilor.

Aproximativ 95% dintre persoanele implicate în accidente rutiere ușoare nu au la cunoștință faptul că își pot primi banii pentru închirierea unei alte mașini în schimb, pe toată perioada în care autoturismul lor se află în reparație.

Cu toate că această prevedere este ținută ascunsă, reporterii emisiunii Inspectorul Pro au aflat cum pot șoferii care ajung victime ale unor evenimente nefericite în trafic să beneficieze de ea.

Mașina poate fi închiriată chiar de la service sau printr-o firmă rent a car. Decontarea se va face însă de către asiguratorul RCA, pe a cărui poliță va fi refăcut autoturimsul avariat. Din nefericire, societățile de asigurări ajung să apeleze la fel și fel de tertirpuri ca să țină ascuns acest drept și amână cât de mult pot plata către cel păgubit, atunci când acesta și-a închiriat o mașină.

„Caută tot felul de motive de a nu promova acest lucru. Nici măcar de a-l plăti. Anul trecut au beneficiat de lipsa de folosinţă doar 5% dintre păgubiţi”, a declarat Dan Barbu, președintele Asociației Societăților de Service Auto Independent din România.