Planificatele concedieri vin ca urmare a reducerii numărului de filiale ale băncii, a aşteptatului declin pe segmentul creditării de retail şi a reorganizării structurii de afaceri a diviziei, le-a declarat jurnaliştilor Dmitry Olyunin.

În 2014, Rosbank a eliminat deja 1.500 de posturi, în încercarea de a-şi îmbunătăţi profitabilitatea.

Pentru anul 2015, Societe Generale prognozează un declin de 4% al Produsul Intern Brut al Rusiei şi o inflaţie de 14%.

SocGen este unul dintre cei mai mari creditori străini prezenţi în Rusia, unde deţine Rosbank. Subsidiara din Rusia a înregistrat în trimestrul patru din 2014 pierderi nete de 11 milioane de euro, în urma deprecierii rublei şi a problemelor din economie. Dificultăţile din Rusia au determinat banca să deprecieze valoarea subsidiarei ruse cu 525 milioane de euro şi să reducă împrumuturile acordate în Rusia cu 600 milioane de euro în 2014.

Directorul general al SocGen, Frederic Oudea, a cerut 'o soluţie diplomatică' la conflictul dintre Rusia şi Ucraina.
'Rusia este un stat vecin … este important să se evite o deteriorare suplimentară a situaţiei', a afirmat recent Oudea.

Şeful grupului bancar francez a avertizat că 2015 va fi probabil 'cel mai dificil an' pentru interesele băncii în Rusia, deoarece economia ţării este afectată de preţul scăzut al ţiţeiului şi de sancţiunile impuse de Occident în urma conflictului din Ucraina.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor. AGERPRES