Conducerea băncii franceze s-a întâlnit cu organizaţiile sindicale la 3 aprilie pentru a evoca diferite proiecte de reorganizare, ale căror modalităţi şi calendare definitive nu au fost încă decise. ‘Vor fi 600 până la 700 de desfiinţări de posturi în serviciile centrale pariziene’, a explicat una din surse, care a explicat că planul de restructurare trebuie să fie însoţit de un dispozitiv de plecări voluntare.

Societe Generale vrea să se recentreze pe principalele sale activităţi până în 2015 şi să continue reducerea costurilor după un an 2012 marcat de cesiuni de active şi cheltuieli excepţionale care au cântărit greu în rezultatele sale.

În toamna anului 2011, compania a anunţat desfiinţarea a 880 posturi din banca de investiţii. Acest plan este ‘finalizat şi a dus la 691 de plecări’, a declarat un reprezentant sindical. Angajaţii băncii au făcut grevă în ianuarie pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la problema salariilor, dar şi pentru a-şi manifesta preocuparea pentru locurile de muncă, temându-se de reduceri de posturi şi închideri de filiale.