"La data de 5 mai 2016, Tribunalul Arbitral din California, SUA, constituit sub egida Independent Film & Television Alliance (IFTA), o instituție arbitrală permanentă specializată în soluționarea disputelor din industria cinematografică și media, a respins în integralitate despăgubirile în valoare de peste 4 milioane de euro. Acestea au fost solicitate de firma de producție și distribuție film – New Films International, pe motiv că Televiziunea Română ar fi încălcat obligaţiile asumate faţă de New Films de a cumpăra seriale de televiziune", se arată într-un comunicat al casei de avocatură.

Disputa supusă analizei Tribunalului Arbitral IFTA a apărut pe fondul  colaborării demarate în urmă cu 5 ani între cei doi parteneri contractuali, în cadrul unor negocieri privind încheierea unui contract de licență film, cu clauze extrem de dezavantajoase pentru TVR, cum ar fi obligaţia de a cumpăra seriale, atâta vreme cât acestea sunt produse.

"Dezlegarea disputei a presupus, pe lângă analizarea unor aspecte complexe de procedură arbitrală internațională, examinarea și aplicarea normelor dreptului internațional privat privind conflictele de legi, a dreptului european, precum și a unor probleme de drept substanțial aplicabil industriei cinematografice și media", a declarat Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii.

Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, Muşat & Asociaţii este una dintre puţinele societăţi de avocatură din România listate în clasamentul GAR 100 (Global Arbitration Review), un top al celor mai bune firme de avocatură din lume în domeniul arbitrajului internaţional.

Societatea acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini, menţionează comunicatul citat.