Caz șocant. Cinci oameni foarte bogați din Algeria au fost arestați într-o singură zi. Unul dintre aceștia se pare că ar fi cel mai bogat om de afaceri din Algeria, pe numele său Issad Rebrab.

Ceilalți patru miliardari implicați sunt fraţi din familia Kouninef, potrivit surselor Reuters. Arestarea acestora a fost prevăzută încă de săptămâna trecută, de către comandantul armatei algeriene, general-locotenent Gaid Salah, care a spus că se aşteaptă la inculparea pentru corupţie a unor membri din elita conducătoare. Miliardarii aveau legături apropaite cu fostul președinte algerian.

„O instanţă i-a citat deja pe Ahmed Ouyahia, fost premier, şi pe Mohamed Loukal, fost ministru de finanţe, într-un dosar referitor la deturnarea de fonduri publice”, a anunţat sâmbătă televiziunea publică.

„După ce s-a aflat la putere 20 de ani, Bouteflika a demisionat în urmă cu două săptămâni, la presiunea armatei şi a manifestaţiilor de protest ale algerienilor care cer schimbarea. Funcţia de şef al statului a fost preluată de preşedintele camerei superioare a parlamentului, Abdelkader Bensalah, ca interimar pe o perioadă de 90 de zile, până la alegerile prezidenţiale din 4 iulie”, transmite Reuters.