Ana Birchall a susținut la Realitatea PLUS că incidentul în care a fost implicată mașina în care se aflau soțul și copilul ei și în care trebuia să se afle și ea nu a fost un simplu accident. Fostul ministru spune însă că acesta este doar unul din multele episoade de care a avut parte și, de asemenea, nu este singura din Ministerul Justiției care a fost supusă unui „asediu permanent”.

„Eu mă mulţumesc că ai mei sunt bine şi am trecut peste acest lucru. A fost un şoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în maşină, trebuia să fiu şi eu în maşină. Erau soţul meu şi copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea maşină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, şi ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop şi aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea maşină e ceva.

Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt şi altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci şi oamenii din Ministerul Justiţiei, a fost un asediu permanent. M-au ameninţat diverse persoane şi din mediul politic, şi din zona privată”, a spus fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, invitată de Mădălina Dobrovolschi în emisiunea „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS.

Fostul ministru al Justiției a spus că au existat amenințări la adresa sa din mai multe zone, inclusiv de la oameni care au fost condamnați pentru acte de corupție și eliberați condiționat.

„Au fost foarte multe discuţii inclusiv în şedinţele de guvern. Sunt pe stenograme. În şedinţele de guvern se insinua că ce mă tot opun şi ce tot fac atâtea observaţii. Nu vreau să discut presiunile care au fost pe mine din punct de vedere al ameninţărilor. Da, confirm că au existat ameninţări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a mai declarat Ana Birchall.