Rareș Bogdan susține că PNL va scoate un scor între 25 şi 30%.

„Eu cred sincer că PNL poate scoate un scor istoric la aceste alegeri, între 25 şi 30%. Cred că, pe data de 26 mai, Ludovic Orban va anunţa un scor istoric al PNL, între 25 şi 30%. PNL, aşa cum este astăzi, cum simţim lumea, este clar că poate câştiga alegerile în faţa PSD. Vom câştiga alegerile şi le solicit respectuos tuturor românilor care vor să oprească PSD să voteze PNL. Un partid nu este doar o stare de spirit, este o chestiune complicată. PNL este singurul partid ce dispune de toate armele pentru a bate PSD, datorită celor 1.100 de primari, celor 240.000 de membri, parlamentarilor, europarlamentarilor, datorită poziţiei pe care o are în Europa, suntem în cea mai mare familie europeană, scoatem zece europarlamentari, suntem în primele cinci forţe din PPE”, a declarat Rareş Bogdan.

Ulterior, PNL s-ar putea alia cu USR și PMP. Liberalul a precizat că nu vor ajunge la niciun acord cu UDMR sau Pro România.

„O să-i luăm şi pe alţii lângă noi, aşa de braţ, dar deocamdată lumea să ne voteze, pentru că alţii nu pot să-i înfrângă pe PSD-işti, nu au nici organizare, nici structuri, nu au nici forţa noastră. (…) Eu nu am ascuns niciodată că voi milita pentru o dreaptă care să zdrobească definitiv PSD în alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, iar asta nu se poate face decât cu cei care îşi asumă valorile dreptei şi care sunt în partea dreaptă a eşichierului politic, fie că se numesc USR sau PMP, dar nu UDMR şi nici Pro România”, a mai spus Rareş Bogdan.

Orban a explicat de ce nu vad o alianță cu partidul lui Victor Ponta.

„Un PSD-ist rămâne PSD-ist oriunde s-ar duce, pentru că este injectat în momentul în care se duce la PSD. Cine a dormit cu cei trei trandafiri la cap nu-i ies din cap cei trei trandafiri. E o poveste cu aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Un vot pentru PNL înseamnă şansa ca PNL să câştige alegerile pentru Parlamentul European, iar câştigarea alegerilor de către PNL poate duce la dărmarea actualului Guvern şi la eliberarea României din tentaculele caracatiţei Dragnea”, a declarat Orban.