„Ce circ ieftin a făcut Serena!

Publicul român de tenis e indignat că fostul număr 1 WTA nu știe să piardă, că joacă teatru când de fapt primea din tribună, prin semne, instrucțiuni interzise de regulament.

Perfect de acord cu ei.

Dar cum stăteam și mă minunam de ipocrizia Serenei, mi-a trecut prin cap altceva. Mă întreb cum vom reacționa dacă vreun arbitru curajos, atent și vorbitor de limbă română va sesiza vreodată și va penaliza o practică prin care o altă jucătoare de top primește instrucțiuni din tribună. Nu de la antrenor, ci de la protectorul ei.

Mai mulți oameni prezenți la turneele de Grand Slam mi-au povestit că actualul lider mondial Simona Halep primește regulat instrucțiuni în clar, în română, de la Țiriac care stă în loja din spatele terenului.

Fără semne, fără brizbrizuri.

Caraghios e că Țiriac – considerat de specialiști unul din antrenorii excelenți din tenis – își pune scaunul astfel încât privește paralel cu linia de fund și vorbește ca și cum li se adresează celor din loja sa. Dar mesajele sunt transmise cu voce tare și se aud în teren.

Partea vizuală a acestei comunicări este evidentă chiar și pe transmisiile TV. (În poza de mai jos e întors spre teren să privească punctul). Partea audio, nu.

Arbitrii nu pricep vorba și nici nu pot dovedi faptul că Țiriac îi dă indicații Simonei.

Doar o cameră ascunsă poate surprinde acest dialog interzis de regulament.

Dar mă tem că dacă va demonstra cineva asta, noi, românii, vom fi indignați la culme”, a scris Ștucan pe facebook.

 


Te-ar putea interesa și: