”Lista neagră” a premierului Viorica Dăncilă privind remanierea unor miniștri din actualul cabinet face prima victimă confirmată. Este vorba despre Teodor Meleșcanu, ministrul de Extene.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a probat informațiile conform cărora Meleșcanu ar urma să plece din guvernul condus de Viorica Dăncilă, duminică seara, în cadrul unei emisiuni televizate.

”Mâine vom valida înlocuirea ministrului de externe. Știm amandoi cât de greu este să te lupți cu percepția publică”, a spus președintele Senatului, care susține că nu știe cine va fi persoana care vine în locul lui Teodor Meleșcanu la conducerea MAE:

”Eu nu voi fi prezent, pentru că sunt în concediu. Colegii mei vor hotărî care e cea mai bună soluție. Avem câteva nume de candidați. Colegii mei vor alege cea mai bună variantă”, a spus Tăriceanu, în direct la Antena 3.

Comitetul Executiv al PSD va decide luni cine pleacă din Guvern, la prima rundă de remaniere promisă de Viorica Dăncilă. Premierul i-a invitat duminică pe toți miniștrii și pe o parte a membrilor CEX la un picnic într-o pădure din Teleorman.

Un alt nume dat ca sigur pentru remaniere este cel al lui Carmen Dan, ministrul de interne.