Cei trei disidenți din ALDE care au acceptat să fie propuși miniștri în cabinetul Vioricăi Dăncilă „sunt decăzuți din calitatea de membri ALDE cu efect imediat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Reacția vine după ce Premierul a trimis propuneri de ministri la Cotroceni, inclusiv de la ALDE, chiar dacă formațiunea a ieșit de la guvernare, scrie digi24.

„În ședința Delegației Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârșitoare (83 voturi pentru și 2 abțineri) denunțarea protocolului cu PSD, precum și retragerea din coaliția de guvernare”, se arată în scrisoarea lui Tăriceanu către Dăncilă.

„În ședința Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie, s-a hotărât, tot cu o majoritate covârșitoare, excluderea oricărui membru ALDE care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcție publică fără acordul partidului. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcțiile de miniștri sunt decăzuți din calitatea de membru ALDE cu efect imediat”, a mai spus preşedintele ALDE.

Tăriceanu îi cere lui Iohannis „să ia în considerare prevederile articolului 85, alineat 3, din Constituție”, articol ce prevede că Executivul trebuie să ceară votul Parlamentului, în cazul în care structura politică a acestuia se schimbă.

Tăriceanu spune în srcisoarea către premier că „toate aceste manevre reprezintă încercări disperate de salvare personală și de a prelungi agonia Guvernului pe care îl conduceți”.