Este cutremur pe scena politică. Viorica Dăncilă vrea să-l dribleze din nou pe președintele Klaus Iohannis. Este o adevărată răsturnare de situație în privința crizei guvernaentale. Liderii PSD și-au schimbat radical planurile.

Dăncilă nu mai are de gând să vină cu guvernul în Parlament, anunță Realitatea TV. Premierul evită procedura și va propune tot membri ALDE în locul celor care au demisionat. Este vorba despre aleși ALDE nemulțumiți de decizia ieșirii de la guvernare. Aceste decizii au fost luate, aseară, într-o ședință restrânsă care a avut loc la Guvern.

Se pare că această decizie a fost luată conform unei idei a lui Teodor Meleșcanu care a fost ales în funcția de șef al Senatului. S-au luat și deciziile în privința noilor miniștri. Grațiela Gavrilescu ar reveni ca vicepremier și ministru al Mediului, la Energie va fi propus liderul deputaților ALDE, Marian Cupșa, nemulțuit de decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a rupe coaliția. La ministerul pentru relația cu Parlamentul va fi susținut un senator ALDE care l-a votat pe Meleșcanu.