Italia a intrat în recesiune după ce economia a scăzut cu 0,2% în ultimele trei luni ale anului 2018, al doilea trimestru consecutiv de contracție.

Produsul Intern Brut (PIB) în a treia cea mai mare economie din zona euro a scăzut cu 0,2% în perioada octombrie-decembrie, după o scădere de 0,1% în al treilea trimestru, a raportat joi ISTAT.

Analiștii previzionau o scădere de 0,1% la sfârșitul trimestrului, potrivit Reuters.

Economia Italiei a scăzut de la începutul anului 2017 și a fost recent lovită de o încetinire economică a principalilor parteneri comerciali, inclusiv Germania și China.

Guvernul țării a fost, de asemenea, implicat într-o dispută privind deficitul bugetar cu Bruxelles, despre care criticii spun că au afectat încrederea pieței, împingând costurile de împrumut ale Italiei și rănit economia.

Primul ministru Giuseppe Conte a declarat miercuri că sunt în vigoare condiții pentru o revenire în a doua jumătate a anului 2019.

Pe tot parcursul anului 2018, creșterea a ajuns la 1 la sută, în scădere de la 1,6 la sută în 2017. În pofida știrilor, moneda euro a fost în linii mari în raport cu dolarul și cu lira în dimineața zilei de joi.
fiind la limita recesiunii absolute.

Destatis, biroul de statistică al țării, a raportat că economia sa a crescut cu doar 1,5% anul trecut, în scădere de la 2,5% în 2017 și cea mai slabă performanță din 2013.