Sanofi, unul dintre cei mai mari producători de medicamente din lume, care pe piaţa locală deţine fabrica Zentiva din Bucureşti, a închiriat un spaţiu de circa 2.200 mp, urmând ca mutarea în noul sediu să aibă loc în luna iunie a anului viitor. Sanofi urmează să plătească anual pe chirie în jur de 400.000 euro, ţinând cont de o chirie medie de 15 euro/mp/lună. Tranzacţia de închiriere a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle.

„În momentul de față efectuăm lucrări de structură la clădirea B, iar în curând vom începe lucrările la faţada clădirii”, a declarat Marcin Łapiński, preşedintele Skanska Property România.

Până în prezent, Skanska a închiriat aproximativ 19.000 mp din întregul complex Green Court Bucharest. Prima clădire, cu o suprafaţă de 19.500 mp, a fost închiriată în proporţie de 88% către Orange România şi Schneider Electric. Clădirea B va avea o suprafaţă închiriabilă de circa 18.000 mp.

La încheierea lucrărilor, complexul va beneficia de trei clădiri de birouri, fiecare cu 12 etaje şi trei nivele de parcare subterană, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 mp. Costul dezvoltării primului imobil şi a parcării subterane a celui de-al doilea imobil se ridică la 46 mil. euro, iar lucrările vor fi încheiate în septembrie anul acesta. Investiţiile în construcţia celui de-al doilea imobil se ridică la 33 mil. euro, iar lucrările ar trebui finalizate în martie 2015. Dezvoltarea întregului complex este susţinută exclusiv din sursele financiare ale companiei suedeze.