Cel mai recent studiu realizat de International Data Corp (IDC) indică pentru al 10-lea an consecutiv SIVECO România în poziţii de top în ierarhia furnizorilor de servicii IT şi de soluţii pentru managementul afacerilor (Enterprise Application Suites).
 
În 2011, cea mai mare casă românească de software a avut o cotă de piaţă de 24,8%, în creştere cu 1,6 puncte procentuale faţă de 2010. Pe locul II în acest clasament, SIVECO Romania se află la mai puţin de 2% faţă de liderul topului şi la mare distanta de cel de-al treilea clasat, care deţine o cotă de piaţă de 8,2%.
 
"Cercetarea consolidată a pieţei locale de IT, aliniată standardelor internaţionale, arată că suntem în competiţie cu liderii globali din acest domeniu. Cerinţele pieţei sunt din ce mai mari iar concurenţa e foarte puternică. În aceste condiţii, situarea unei companii româneşti în topul furnizorilor de servicii IT şi în cel al furnizorilor de soluţii pentru administrarea afacerilor, timp de 10 ani consecutiv, este o performanţă. Suntem implicaţi de două decenii în proiecte de informatizare a companiilor private şi publice. Soluţia noastră ERP SIVECO Applications 2020 funcţionează cu succes la peste 1.400 de firme din toate sectoarele de activitate, precum producţie, utilităţi, banking, transport, telecom şi în organizaţii ale administraţiei publice. Utilizând aplicaţiile din pachetul nostru integrat clienţii noştri dispun de posibilităţi extinse de control asupra costurilor şi de eficientizare a utilizării resurselor materiale şi umane. Astfel, devin din ce în ce mai competitivi pe o piaţă unde doar cei mai buni rezistă", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.
 
În studiul dat publicităţii în 2012, IDC a poziţionat SIVECO Romania pe primul loc pe segmentul soluţiilor dedicate întreprinderilor (Enterprise Resource Management) cu o cotă de piaţă de 27% şi pe piaţa de Business Analytics, cu o cotă de 39,1%. Compania românească se află, de asemenea, în poziţii de top pe segmentele Supply Chain Management (Managementul Lanţului de Aprovizionare-Distribuţie), Operations and Manufacturing Applications (Planificarea şi execuţia activităţii de producţie şi a serviciilor operaţionale) şi Customer Relationship Management (Managementul Relaţiei cu Clienţii).
 
În 2011, piata EAS din România a continuat să se consolideze şi pentru prima dată din 2005 primele două companii clasate în top, dintre care una este SIVECO, deţin împreună mai mult de jumătate din piaţa locală de soluţii EAS (51,4%), care a atins nivelul de 78,33 milioane de dolari.