Situație drastică la ATI. Ministerul Sănătății arată că majoritatea locurilor sunt ocupate

Ministrul Sănătății a arătat că în Bucureşti sunt 13 paturi de ATI pentru copii şi din acestea 10 sunt ocupate. „Lucrurile sunt cât se poate de serioase”, a adăugat Voiculescu, menţionând că există și „un progres semnificativ al vaccinării”.

„Aş vrea să transmit un mesaj pentru cei care sunt afectaţi atât de acest virus, cât şi de toate măsurile pe care Guvernul este nevoit să le ia, la fel ca multe autorităţi publice locale. Cred că toată lumea este obosită, aş începe cu medicii şi personalul sanitar, de asemenea, elevii, profesorii, proprietarii de restaurante, toată lumea care este afectată într-un fel sau altul de această pandemie, fie că este afectată de boală sau de celelalte lucruri care privesc pandemia, inclusiv anumite măsuri pe care Guvernul e obligat să le ia”, a declarat Vlad Voiculescu, după şedinţa de Guvern de joi.

Situaţia este de multe ori judecată greşit

De asemenea, acesta susține că situaţia este de multe ori judecată greşit, iar „o pandemie e mai mult decât o boală”.

„Astăzi avem 1.498 de paturi ATI disponibile, din care 1.335 sunt ocupate. De asemenea, v-aş spune că în Bucureşti sunt 13 paturi de ATI pentru copii şi din acestea 10 sunt ocupate, deci avem doar trei paturi libere în Bucureşti. Lucrurile sunt cât se poate de serioase şi mesajele noastre, ale Ministerului Sănătăţii, ale întregului Guvern, trebuie judecate în această linie”, a adăugat Vlad Voiculescu, înainte de a vorbit și despre situația vaccinării.

„Avem, de asemenea, un progres semnificativ al vaccinării şi vaccinarea, trebuie să spunem, este singura noastră şansă ca acest hop pe care trebuie să-l trecem împreună să fie ultimul sau să fie ultimul de o dimensiune care să afecteze atât de mult viaţa tuturor”, a arătat el.

Voiculescu a spus că prin aceste măsuri se încearcă să se câştige timp pentru vaccinare.

„Avem o şansă să avem, spre deosebire de alte ţări chiar din UE, destule vaccinuri ca în următoarele trei-patru luni să avansăm foarte mult în lupta împotriva COVID-19”, a conchis acesta.

Pe final, acesta a subliniat că 50.400 de doze de vaccin vor fi donate Republicii Moldova în acest week-end.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu