Cea mai mare economie din zona euro, Germania a devenit în ultimii ani destinația europeană favorită a emigranţilor și se află în prima linie a crizei migrației. În 2015, țara și se așteaptă să primească 800.000 de cereri de azil, de patru ori mai mult decât în 2014.

Marți dimineață, Gara Keleti din Budapesta a fost evacuată în timp ce imigranţii s-au îngrămădit cu sutele în trenurile cu destinația Germania, prin Austria. Gara s-a redeschis ulterior, dar accesul imigranţilor a fost interzis. Austria s-a confruntat săptămâna trecută cu mai multe drame. Vineri, un camion care transportă douăzeci și șase de migranți, inclusiv trei copii mici, a fost oprit în vestul țării. Cu o zi înainte, 71 de imigranţi au fost găsite morţi într-un camion provenind din Ungaria.

Aproape douăzeci de mii de oameni au protestat luni la Viena pentru a protesta împotriva tratamentului aplicat imigranților. Italia a anunţat ca a recuperat marţi 220 de imigranţi masaţi în două bărci gonflabile în largul coastelor libiene.

Belgia a înregistrat un aflux de sosiri fără precedent, iar o tabără a fost improvizată în apropiere de centrul de înregistrare a refugiaților, în Bruxelles, în fața căruia aşteptau luni 1000 de oameni.

În Suedia, Agenția pentru Migrație a declarat că numărul de cereri de azil înregistrat săptămâna trecută reprezintă un record absolut.”

“Poliția austriacă a împiedicat o nouă dramă după ce a salvat 24 de refugiați afgani La o săptămână după ce 71 de persoane s-au fost sufocat într-un camion, poluţiştii austrieci au oprit un microbuz cu 24 de tineri afgani la bord. Vehiculul avea uşile şi ferestrele sudate, fără posibilitatea intrării aerului, iar oamenii aflaţi înaăuntru nu aveau posibilitate să scape.

Polițiștii au observat microbuzul alb pe A4. Când au oprit mașina, șoferul român a fugit, dar a fost prins ulterior. Nici unul dintre tinerii afgani nu a cerut azil în Austria. Anchetatorii presupun că aceştia doresc să plece în Germania.

Eurostar a fost suspendat temporar după ce intruşi au fost detectaţi lângă Calais. Cinci trenuri Eurostar au fost blocate în noaptea de marţi spre miercuri la intrarea în tunelul de sub Canalului Mânecii, în partea franceză, "din cauza prezenţei unor intruşi pe şine", a declarat societatea feroviară ale cărei trenuri asigură legătura între Londra şi Paris sau Bruxelles.

"Există cinci trenuri Eurostar blocate la intrarea în tunel, pentru că există intruşi pe liniile de cale ferată în Eurotunel", a declarat serviciul de comunicare al Eurostar, adăugând ca problemele au început în jurul orei 20:30 GMT. Traficul a fost oprit până când reprezentanţii Eurotunel şi forţele de poliţie ne spun că se poate circula, a adăugat sursa citată.

Circa 3.000 de imigranţi, proveniţi în special din Africa, se află la Calais şi în împrejurimi şi încearcă în mod regulat să ajungă în Anglia.”