În zona Rânca din judeţul Gorj s-a schiat ieri pe toate pârtiile, unde, însă, zăpada artificială ar fi fost acoperită de gheaţă. În Suceava nu se poate schia pe nicio pârtie, iar în Maramureş se poate practica acest sport doar la Cavnic, pe domeniile schiabile Roata, unu şi doi. Nici în judeţul Braşov situaţia nu este mai bună.

Singurele pârtii pe care se poate schia în condiţii bune sunt cele din Poiana Braşov, chiar dacă zăpada naturală este insuficientă. În ultimele zile s-a produs suficientă zăpadă artificială pentru a se schia în partea superioară a Masivului Postăvaru. Cabina Canţel, Telegondola şi telescaunul Ruia sunt cele trei instalaţii de transport pe cablu care funcţionează în aceste zile.

Zăpada este între 20 şi 40 de cm, pe pârtii fiind şi porţiuni de gheaţă. Administratorii domeniului schiabil speră ca în zilele acestea ninsoarea să continue, iar temperaturile scăzute să permită producerea în continuare a zăpezii artificiale, astfel încât de Anul Nou să se poată deschide toate pârtiile din Poiana Braşov.RADOR