Olguţa Vasilescu trebuie să fie propusă a doua oară la unul dintre cele două portofolii, Dezvoltare sau Transporturi, pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să nu mai poată refuza nominalizarea.

„ A fost propusă doamna Olguţa Vasilescu la Transporturi pe care a refuzat-o. Aceeaşi persoană nu ar mai fi putut fi refuzată dacă era din nou pusă ( la Transporturi – n.r.). Acum este prospăt, este nou, şi de aia a refuzat. Rezultă oarecum din decizia asta. Dincolo, la Dezvoltare este prima dată propusă doamna (Lia Olguţa Vasilescu n.r.) şi atunci s-a putut face refuzul. Şi a doua oară trebuie să fie propusă (la ministerul Transporturilor – n.r.) tot doamna Vasilescu ca să nu poată fi refuzată. Problema este că şi decizia CCR este puţin cam ambiguă. (…) Mircea Drăghici este prima dată propus şi l-a refuzat” a declarat Gheorghe Iancu, fiind întrebat cum vede refuzul preşedintelui Iohannis cu privire la numirile în Guvern.

Şeful statului Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, şi anume, Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

SURSA: Mediafax