Simona Halep, numărul doi mondial, a declarat pentru site-ul WTA că nu e așa rău să nu aibă antrenor și că în prezent nu se afla în discuții cu nimeni pentru acest post în echipa să.

„În acest moment nu vorbesc cu nimeni. Mă simt bine, nu stiu ce se vă întâmplă, dar nu discut cu nimeni”, a precizat Halep la WTA All Access Hour.

„Îmi lipsește să am o voce lângă mine, îmi lipsesc sfaturile. Îmi lipsește faptul că e mereu cineva alaturi de tine și iți da un sfat. Dar restul este destul de obișnuit. Sunt o profesionista și încerc să fac ce trebuie, chiar daca nu am un antrenor”, a explicat Halep, care a încheiat în noiembrie o colaborare de patru ani cu Darren Cahill.

Româncă considera, însă, că lipsa unui antrenor are și părțile sale bune.

„Vă voi povesti o întâmplare, pentru că e haioasa. În Dubai, înaintea meciului cu Turenko, mă simțeam obosita. În timpul nopții nu putusem dormi prea bine. M-am trezit la 8 dimineața și eram moarta de oboseala. Am schimbat alarma la ceas și le-am scris băieților din echipa că ne vedem la 10:30 pentru micul dejun. Apoi am dormit încă doua ore, m-am îmbrăcat pentru meci, am luat dejunul și am mers direct la meci. Daca aș fi avut un antrenor, acest lucru ar fi fost imposibil. În acel moment le-am spus băieților că uneori e bine să nu ai un antrenor”, a relatat Simona Halep.

Simona Halep are șansă de a reveni pe primul loc în lume, campioana din 2015 de la Indian Wells abordând ediția din acest an cu o forma buna și multa încredere, după un start bun de sezon. Învinsă în optimi la Australian Open de Serena Williams, Halep a continuat să joace din ce în ce mai bine, aducând doua puncte mari pentru echipa de Fed Cup a României, care a învins Cehia cu 3-2 și s-a calificat în semifinalele Fed Cup, iar apoi a atins finala la Doha și semifinale la Dubai.

”Cred că toate meciurile au fost dificile și nu am renunțat la o singura minge. Cred că acest lucru este cel mai important pentru mine din punct de vedere mental. Toate meciurile au fost strânse și am simțit că nivelul meu a fost unul bun, chiar daca am pierdut partide. Am condus ambele adversare la Doha și Dubai, dar uneori lipsește ceva și nu poți încheia meciul, dar mă simt bine și nu simt nimic negativ după acele meciuri”, a subliniat Halep.

Jucătoarea a indicat că printre lucrurile care au lipsit a fost concentrarea să în fazele superioare, dar are încredere că jucând mai multe meciuri își vă regla jocul.

„M-am simțit bine, chiar și la începutul anului, la Melbourne. Însă am simțit că nu aveam destule meciuri înainte de acele turnee importante. Încă mai am acest sentiment, că am nevoie de mai multe meciuri, dar sunt bine. Cred că nivelul este bun și am încredere. Daca exista încredere totul e liniștit în viață ta. Sunt sănătoasă și încrezătoare deoarece am jucat bine la Doha și la Dubai”, a concluzionat Halep.