Simona Halep, tot mai aproape de a aflat marele verdict de la TAS

Simona Halep poate, în sfârşit, să răsufle uşurată! Suspendată timp de patru ani pentru dopaj, constănțeanca așteaptă decizia TAS. Aceasta a fost audiată la Lausanne în perioada 7-9 februarie, încercând să obțină o reducere a pedepsei.

În acest context, Simona Halep a transmis un mesaj foarte important pe rețelele de socializare. Sportiva a scris că după un an și jumătate, coșmarul ei este pe cale să se termine. Aceasta s-a declarat fericită că a avut ocazia să se apere. A precizat, totodată, că adevărul va ieși la iveală în ceea ce privește scandalul de dopaj.

Iar presa britanică a reacționat la mesajul tenismenei originare din Constanța.

„Simona Halep a descris faptul că nu a putut juca tenis în ultimul an și jumătate din cauza interdicției de dopaj ca fiind un coșmar și un timp chinuitor.

Aceasta a declarat că așteaptă decizia apelului ei și și-a exprimat încrederea într-un rezultat pozitiv spunând «binele și adevărul prevalează întotdeauna».

Fostul număr 1 mondial a primit o interdicție de patru ani din tenis pentru dopaj. Românca a negat că a folosit cu bună știință sau intenționat vreo substanță interzisă și a contestat decizia.

Halep s-a prezentat în fața Curții de Arbitraj pentru Sport (TAS) de miercuri, 7 februarie până vineri, 9 februarie, pentru audierea sa, care a avut loc la sediul CAS din Lausanne, Elveția. Încă nu este clar când va afla Halep dacă apelul ei a avut succes sau nu”, au scris cei de la tennis365.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Românca a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj

La data de 12 septembrie 2023, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a făcut cunoscută decizia de suspendare a Simonei Halep pentru o perioadă de patru ani din cauza dopajului. Această suspendare intră în vigoare începând cu data de 7 octombrie 2022 și va fi valabilă până la 6 octombrie 2026.

Conform informațiilor de pe tennis365.com, încrederea în șansele de apărare ale Simonei Halep este scăzută. Se consideră că poziția sa fermă, în care susține că nu a utilizat intenționat substanța interzisă roxadustat, nu va fi suficientă pentru a evita pedeapsa.

Decizia finală în acest caz este așteptată să fie luată în următoarele luni. Orice zi petrecută departe de terenul de tenis îi diminuează șansele Simonei Halep de a reveni în circuit și de a-și continua cariera.

Ilie Năstase a exprimat surprinderea față de momentul în care Patrick Mouratoglou a făcut publice informațiile despre Simona Halep. El s-a întrebat de ce această problemă nu a fost ridicată mai devreme. Năstase a subliniat și situația similară a Serenei Williams.

El a evidențiat, de asemenea, refuzul Serenei de a se supune unor teste în anumite circumstanțe, afirmând că acest lucru este cunoscut în lumea tenisului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ProSport Live.