Presa britanică a avut o reacție incredibilă după ultima victorie a Simonei Halep de la Australian Open. Jurnaliștii au comentat foarte dur victoria româncei asupra unei sportive din țara lor.

Astfel, cei de la Daily Mail acuză Federația engleză că, deși are un buget de 40 de milioane de lire sterline, nu se pot apropia de rezultatele României.

”La meciul dintre Halep și Dart au fost prezenți cinci oficiali ai Asociației de Tenis. Când vine vorba despre trimiterea unui număr mare de oficiali, antrenori și instructori la evenimente, suntem cu siguranță campioni mondiali!”, a scris Daily Mail.

Fără oficiali, dar cu rezultate

”România și Serbia nu au nicio șansă la acest capitol, dar, destul de amuzant, par a produce mereu mai multi jucători de top decât Marea Britanie”, i-au acuzat jurnaliștii britanici pe oficialii din propria țară, informează digisport.ro.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, pe britanica Harriet Dart, locul 173 WTA, venită din calificări, în turul al doilea al Australian Open.

Fostul lider WTA va evolua a şasea oară în turul al treilea la Melbourne cu Yulia Putintseva. Partida va avea loc sâmbătă la o ora ce va fi anunțată ulterior de organizatori.