Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru au fost nominalizate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu să joace cu Franța în semifinalele Cupei Federaţiei, în 20 şi 21 aprilie, la Rouen.

Nu cu foarte multă vreme înainte de meci, Simona Halep a declarat că întâlnirea de la Fed Cup va fi una dificilă. Cu toate acestea, Simona a spus că ea şi colegele ei au mai evoluat împotriva sportivelor franceze şi ştiu cum trebuie să evolueze.

„Aşteptările sunt mari, pentru că îmi doresc foarte mult să câştigăm la Fed Cup, dar vedem cum o să ne descurcăm la meciul cu Franţa. Momentan sunt acasă, mă odihnesc şi o să încep pregătirea pe zgură. Nu pot să spun că suntem favorite, cred că meciul este egal şi avem şansa noastră. Va fi un meci greu, dar am mai jucat contra lor şi ştim oarecum ce trebuie să jucăm. Suntem o echipă destul de frumoasă, atmosfera a fost minunată data trecută, sper să fie şi mai bine de data aceasta”, a spus Halep, conform DigiSport.

Româncele se vor întâlni cu Caroline Garcia (21 WTA la simplu), Kristina Mladenovic (63 WTA), Alize Cornet (54 WTA) şi Pauline Parmentier (53 WTA).