Simona Halep n-a avut susținere, a fost singură cu avocații

Cosmin Hodor a fost întrebat dacă Simona Halep ar fi ajuns în această situație dacă era din SUA. Mai exact, în ceea ce privește întârzierea de un an de zile privind decizia în cazul sportivei.

„Eu țin minte cum a fost implicat domnul Ion Țiriac în procesul Andreei Răducan, câtă presiune a pus și cum non-stop a fost acolo. Cineva cu greutate trebuie să fie în spatele tău, care să pună presiune și să se lupte cu tine.

Nu știu … eu am impresia că Simona a fost doar ea singură și cu avocații săi. Nu știu cine a fost lângă ea, cine a susținut-o sau cum a susținut-o,” a dezvăluit fostul ei manager de comunicare pentru ProSport.

Cine a trădat-o pe Simona?

După ce s-a anunțat că Simona Halep a folosit substanțe dopante, sportiva a transmis un mesaj pe rețelele de socializare. Ea spunea atunci că se simte trădată. Cosmin Hodor a fost întrebat dacă acest mesaj, pe care Simona nu la explicat, s-a referit la echipa din jurul ei și la antrenorul Patrick Mouratoglou. Ipoteza vine și în contextul în care Simona nu a avut nicio reacție la urarea transmisă de francez cu ocazia zilei de naștere a româncei.

„Nu cred că în acel moment ea s-a referit la asta, sincer. Acum aș menține, dar cred că atunci s-a referit la altceva. Acum, dacă ar face declarația asta, cred că la asta s-a referit,” a adăugat Cosmin Hodor.

„Nu poate cineva să îi ia din meritele asta și să o uite. Și ea e om, e răspunzătoare de ce i s-a întâmplat și plătește, e supusă greșelii, deși nu a greșit ea, personal, în situația asta, e un context în care trebuie să își apere ce a făcut într-o viață întreagă,” a mai spus fostul manager de PR al Simonei.

Simona Halep va face apel la decizia tribunalului Sports Resolutions

Jucătoarea română de tenis a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, potrivit anunțului făcut de ITIA. Un tribunal independent Sports Resolutions a suspendat-o pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Prima încălcare a regulamentului în cazul Simonei Halep (31 ani), dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019), este legată de identificarea substanţei interzise roxadustat la US Open în 2022, în urma unui test antidoping în timpul competiţiei, iar a doua este legată de neregularităţile fin paşaportul său biologic (ABP).

Sportiva a precizat că va contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.