Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe belarusa Victoria Azarenka în două seturi, cu 7-6 (3), 6-2.

Jucătoarea britanică de tenis Johanna Konta, nr. 7 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, învingând-o luni în trei seturi, 7-6 (7/3), 4-6, 6-4, pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, nr. 22 mondial. 

În sferturile de finală, Johanna Konta va juca împotriva româncei Simona Halep, nr. 2 mondial. 

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, nr. 15 mondial, a eliminat-o pe germanca Angelique Kerber, nr. 1 mondial, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, învingând-o luni în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-4. 

În sferturi, Muguruza o va întâlni pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, nr. 8 mondial, învingătoare luni în două seturi, 6-2, 6-4, în faţa polonezei Agnieszka Radwanska (nr. 10 mondial) 

Kerber, finalistă a ediţiei din 2016, trebuia să atingă din nou finala pentru a avea şansa de a-şi păstra poziţia de lider care va reveni româncei Simona Halep (nr. 2 mondial), aflată încă în cursă pentru câştigarea titlului la Wimbledon, sau jucătoarei cehe Karolina Pliskova (nr. 3), eliminată încă din turul 2 la turneul londonez. 

Simona Halep joacă la această oră în optimi cu belarusa Viktoria Azarenka, fostă nr. 1 mondial acum coborâtă pe locul 683, după ce a dat naştere primului său copil (în decembrie). 

Dacă Halep va ajunge în semifinale la Wimbledon, ea îşi va asigura locul nr. 1 mondial. Dacă pierde înainte de ultimul careu, Karolina Pliskova (nr. 3) este cea care va urca pe prima poziţie în clasamentul WTA.