Simona Halep, decizie surpriză înainte de marele turneu: Mă retrag şi atât, m-ar afecta doar pe mine

Simona Halep, locul 3 mondial, a declarat, sămbătă, la plecarea spre Stuttgart, că nu ştie dacă va putea evolua la competiţia din Germania. Ea a precizat și motivul pentru care a preferat să plece în Germania și nu să evolueze pentru România la Billie Jean King Cup.

“Nu știu exact dacă sunt refăcută complet, mai am patru zile până la meci. E foarte diferit să merg la Fed Cup nepregătită sau să merg la un turneu individual. Dacă este să nu pot să joc, mă retrag și atât, m-ar afecta doar pe mine. Dacă m-aș fi retras de la Fed Cup, aș fi afectat echipa. Când nu sunt 100%, nu merg la echipă, pentru că este mult mai greu să joci pentru țară.

În mod normal, da, dar nu știm exact, pentru că și la Doha, Dubai s-a întâmplat la fel din cauza accidentărilor, dar îmi doresc tare mult să joc tot sezonul de zgură. M-am antrenat destul de bine. N-am avut dureri, sper să mă țină și la meciuri”, a declarat Simona Halep, la Aeroportul Henri Coandă.

Turneul de la Stuttgart, de categorie WTA 500, se va desfăşura în perioada 19-25 aprilie. Deţinătoarea trofeului este Petra Kvitova. Simona Halep a zburat alături de antrenorul ei, Darren Cahill, în Germania.

Programul Simonei Halep în sezonul de zgură

  • 19 – 25 aprilie: WTA 500 Stuttgart
  • 29 aprilie – 8 mai: WTA 1000 Madrid
  • 10 mai – 16 mai: WTA 1000 Roma
  • 24 mai – 13 iunie: Roland Garros

Sursă foto: Dreamstime