Simona Halep vs karma. Nevinovăția ei este pusă la îndoială

Simona Halep este iarăşi luată la ţintă. Participarea ei la Miami Open, obținută printr-un wild-card, a devenit „mărul discordiei” în comunitatea pasionaților de tenis.

Caroline Wozniacki (Danemarca, locul 129 în clasamentul WTA) a fost prima care a criticat revenirea ei pe terenul de tenis și-a pus la îndoială nevinovăția ei.

Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki (SURSA FOTO: Facebook, Caroline Wozniacki)

În trecut, Simona Halep a făcut același lucru cu Maria Șarapova. Jucătoarea de tenis din Rusia a revenit în circuit profesionist în anul 2017, beneficiind de wild-card-uri, fiind, la rândul ei, prinsă într-un scandal de dopaj.

Acum, acele declarații făcute de Halep despre Șarapova se întorc împotriva ei. În prezent, solicită wild-carduri pentru sine. În trecut, se opunea acordării lor pentru Maria Șarapova.

Maria Șarapova
Maria Șarapova (SURSA FOTO: Dreamstime)

Andy Roddick nu are milă de Halep

Andy Roddick (fost jucător de tenis din SUA) a observat situația în care se află Simona Halep. El pare să susțină punctul de vedere al lui Caroline Wozniacki.

El a subliniat că Halep nu spune tot adevărul. Ea susţine că nu s-a dopat, însă corect ar fi să declare: „Nu m-am dopat intenţionat”, afirmă Roddick.

„Ceea ce aruncă lucrurile într-o zonă puţin ciudată e declaraţia Simonei Halep din 2017, când Șarapova a revenit în circuit după scandalul de dopaj: ”Niciodată, sub nicio circumstanţă, cineva testat pozitiv, n-ar trebui să primească wild-card.”

Sunt 100% de acord cu asta şi sunt 100% de acord şi cu ceea ce a spus Caroline (Wozniacki). Trebuie să o iei de la 0, să munceşti din greu pentru a demonstra că meriţi să fii înapoi, să ne arăţi că eşti curat.

E adevărat, în cazul Simonei, echipa e cea care a făcut o greşeală mare. Din punctul ăsta de vedere, am o simpatie pentru Halep, dar asta nu înseamnă că trebuie să te încrezi orbeşte în echipă, aşa cum a făcut ea.

Ea spune: ”Nu m-am dopat.” De fapt, corect e: ”Nu m-am dopat intenţionat.” pentru că testul a fost pozitiv, vorbim doar de existenţa intenţiei sau de lipsa ei, pentru că dopaj a existat”, a spus sportivul american în podcastul său.

Oamenii pun la îndoială nevinovăția Simonei Halep

De altfel, ziarul britanic The Times a criticat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), sugerând că „a neglijat părerile specialiștilor în farmacologie sau, mai grav, nu a înțeles argumentațiile acestora”.

David Walsh, un jurnalist cu experiență în domeniul tenisului, a sugerat că TAS ar fi putut să omită informații cruciale în decizia sa. El a ridicat întrebări legate de doza de Roxudustat necesară pentru a obține un rezultat pozitiv într-un test antidoping. Un expert în farmacocinetică a analizat situația, afirmând că ar fi necesară o cantitate foarte mare de Roxudustat pentru a atinge concentrația detectată în testul Simonei Halep.

Într-un scenariu, s-a estimat că sportiva ar fi trebuit să consume o doză de 50 de ori mai mare decât cea obișnuită (10g) pentru a obține un rezultat pozitiv. Într-un alt scenariu, s-a menționat că ar fi avut nevoie de 5.000 de ori mai mult Roxadustat decât doza recomandată. David Walsh a exprimat îndoieli cu privire la eficacitatea măsurilor antidoping, considerând că TAS ar fi putut să nu evalueze toate aspectele corespunzător.

Simona Halep - David Walsh
SURSA FOTO: X, Jannik Schneider
Simona Halep - David Walsh (2)
SURSA FOTO: X, Jannik Schneider