Simona Halep a plecat în Dubai

Simona Halep a revenit revenit recent în România, după audierile de la TAS, care au avut loc în perioada 7-9 februarie.

Marea campioană a României nu a stat prea mult în țară. Pe rețelele de socializare, sportiva a publicat o imagine în care se poate vedea că se află în Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Nu este prima dată când Simona Halep publică imagini din acest oraș pe platforma Instagram. Sportiva din Constanța s-a pregătit destul de des în Dubai în ultima perioadă.

Aceasta este fotografia pe care Simona Halep a împărtășit-o pe rețelele de socializare.

Dubai Simona Halep
Dubai/SURSA FOTO: Instagram/Simona Halep

Halep speră să revină cât mai repede pe terenul de tenis

Simona Halep a fost testată pozitiv pentru dopaj și s-a descoperit că a luat substanța Roxadustat, interzisă în tenis.

ITIA a decis suspendarea campioanei României pentru o perioadă de patru ani. Fostul numărul 1 WTA spune că este nevinovată și a apelat la tribunalul independent pentru a demonstra acest lucru.

Campioana României speră ca suspendarea primită de la ITIA să fie redusă pentru a se putea întoarce pe teren mai repede.

Presa americană a aflat, pe surse, că arbitrii de la TAS au deja decizia și că aceasta ar putea fi anunțată oficial la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie cel târziu. Decizia va fi anunțată atunci dacă nu va fi însoțită de motivare. Se poate ca decizia să fie dată înainte de motivare.

simona halep
SURSA FOTO: Instagram, Simona Halep

ITIA spune că doparea a fost intenționată

ITIA și Simona Halep s-au confruntat la TAS pe 9 februarie. ITIA spune că doparea fostului numărul 1 WTA a fost intenționată.

De aceea, ei au cerut majorarea pedepsei sportivei, chiar dacă ei au stabilit inițial o pedeapsă de 4 ani.

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al româncei, a fost și el audiat la TAS. Acolo, el a recunoscut că i-a recomandat produsul contaminat tenismenei. Totuși, a subliniat că nu avea de unde să știe că acesta va avea sau nu Roxadustat.

În cazul în care TAS nu va micșora pedeapsa, marea campioană a României va reveni pe terenul de tenis, în mod oficial, în octombrie 2026.

Totuși, sportiva spune că s-ar putea ca acesta să fie finalul ei de carieră, având în vedere că acum are 32 de ani. La revenirea în tenis ea ar urma să aibă 36 de ani.