e luni Simona Halep va urca în clasamentul WTA. În sferturile de finală de la Madrid sportiva noastră a avut un meci spectaculos.

Simona Halep a învins-o pe Ashley Barty, ceea ce o clasează pe româncă în careul de ași al competiției. Sportiva noastră își va redobândi locul al doilea în clasamentul WTA, fără îndoială.

Simona Halep a acumulat destule puncte din ultimele meciuri pentru a urca în WTA. Românca a pierdut locul doi în clasamen în favoarea cehoaicei Petra Kvitova care o depășise la puncte pe Haep. După victoria spectaculoasă în fața lui Ashley Barty, Simona a ajuns la 5.857 puncte, ceea ce îi garantează locul doi în clasamentul WTA pe care l-a pierdut de curând.

Chiar dacă nu este prima în acest clasament pentru un moment, Simona Halep poate fi catalogată drept cea mai bună jucătoare de tenis feminin din lume. Halep a stat pentru 64 de săptămâni pe poziția întâi în topul celor mai bune jucătoare de tenis din lume, din care 48 consecutive. Nu este exclus ca românca să ajunga iar în vârful WTA. Pentru asta, Simona trebuie să câștige competiția, iar Naomi Osaka, numărul 1 WTA, să nu prindă semifinalele. Chiar dacă este un șcenariu, Simona nu se gândește la poziția de lider în clasament.

”Momentan, clasamentul nu este o prioritate. Pentru mine contează la sfârșit de an pe ce loc ești. Atunci când intru pe teren, îmi doresc să câștig fiecare meci. Rezultatele aș vrea să le las la urmă și să mă gândesc la ce trebuie să joc și să ating forma mea maximă”, a spus Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.