Simona Halep, locul 3 WTA, a cucerit trofelul „Fed Cup Heart Award 2019”. Românca a primit trofeul din partea Federației Internaționale de Tenis.

Premiul este pentru sportivele care „își reprezintă țara cu distincție, care arată curaj excepțional pe terenul de tenis și care demonstrează un angajament deosebit față de echipele lor în timpul meciurilor de Fed Cup”.

Alături de Simona Halep, au mai fost nominalizate Zarina Diyas (Kazahstan) și Shuai Zhang (China), Ashleigh Barty (Australia), Johanna Konta (Marea Britanie), Natalia Vihlianțeva (Rusia).Anastasija Sevastova (Letonia), Carolina Meligeni Rodrigues Alves (Brazilia), Maria Camila Osorio Serrano (Columbia), Georgina Garcia-Perez (Spania).

Fiecare dintre câștigătoarele acestui trofeu primește și un cec pe care îl vor dona.

Lista nominalizărilor a fost stabilită de o comisie din care fac parte președintele ITF, David Haggerty, și foste glorii ale tenisului mondial.

Pentru semifinala FedCup dintre România și Franta, Federația Română de Tenis le-a selectat pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru.